Podobno Hiszpanie mają zupełnie inne podejście do przechodzenia na światłach… To na szczęście nie jedyna obserwacja i umiejętność, jaką przywieźli z gorącego południowego kraju nasi stażyści biorący udział w projekcie „Walencja – mobilności zawodowe rzemieślników” organizowanego w ramach Erasmus Plus. Dużo ważniejsze są zawodowe doświadczenia i porównanie polskich i hiszpańskich smaków i zwyczajów kulinarnych. W dniu Zakończenia Roku Szkolnego cała piątka – Kasia Wadas, Zosia Szul, Magda Wójcik, Kuba Kos i Karolina Łącka  – otrzymała z rąk Pani Dyrektor Barbary Blachy (Izba Rzemieślnicza W Tarnowie) Europassy, czyli poświadczenie zdobycia dodatkowych kwalifikacji. Podczas uroczystości gościliśmy również panią Barbarę Bassarę-Poprawę (właścicielka Cukiernia Bassara) oraz panią Agnieszkę Zawiślak (kierowniczka cukierni Nasza Manufaktura), które były z naszymi i tarnowskimi cukiernikami i kucharzami w Hiszpanii. Serdecznie gratulacje!